Hoe schrijf ik een aantrekkelijke vacature?

Hoe schrijf ik een aantrekkelijke vacature?
  • avatar
    Vanille Dujardin
  • mei 06, 2024

  • 824

We zijn ons ervan bewust dat het soms lastig kan zijn om de juiste kandidaten te vinden voor een job in de land- of tuinbouwsector. Je moet geduld hebben en weten hoe je je bedrijf kunt promoten, zonder te overdrijven. JOBBO.be geeft je enkele praktische tips om een interessante, dynamische en vooral aantrekkelijke vacature te maken!  

 

Kort en bondig  

Langdradige en saaie teksten geschreven in de derde persoon zijn verleden tijd. Om de juiste mensen te bereiken, is het cruciaal om ze direct aan te spreken! "Wil je meer weten over ons bedrijf?", "Jij bent de ideale kandidaat als…", enz. Wees ook duidelijk over de vereiste eigenschappen en kwaliteiten voor de functie. "Wij zoeken X om Y te doen". Geen overbodig jargon!  

De vacaturetekst moet kort en duidelijk zijn. Een sprekende titel (advies: FUNCTIE - SPECIALITEIT - CONTRACTTYPE), arbeidsvoorwaarden, het gezochte profiel en een oproep om contact op te nemen met het bedrijf. Draai niet rond de pot, vermijd zelfpromotie en vooral... maak geen valse beloftes!  

 

Visuals en sleutelwoorden  

Tegenwoordig moet alles visueel zijn. Gebruik een leuke teamfoto, een bedrijfsvideo of leuke smileys om kandidaten aan te trekken. Wees dynamisch en vermijd te lange teksten door ze in te delen in alinea’s en bulletpoints toe te voegen. Je zult verrast zijn door het resultaat!  

Zorg er ook voor dat je sleutelwoorden gebruikt; mogelijke salarisgroei, aantrekkelijk loon, diverse carrièremogelijkheden, stabiliteit, extralegale voordelen, samenwerkende teamsfeer, ruimte voor eigen inbreng en zelfstandige besluitvorming, bedrijfswaarden, flexibiliteit, enz. We hadden gezegd dat het niet gemakkelijk zou zijn! Focus vooral op de sterke punten van het bedrijf, maar houd het eerlijk en eenvoudig. Daar heb je het: een perfecte vacature.  

 

Enkele voorbeeldige leerlingen van JOBBO.be  

Voorbeeld 1: Productieverantwoordelijke veevoeders - Voeders Verbrugghe      
Voorbeeld 2: Arbeiders in de fruitteelt - Proefcentrum Fruitteelt vzw      
Voorbeeld 3: Technieker - Heusdens Schäffer     

  • Deel bericht: